Vår Policy/Om Oss

b-elle by Bells Policy:

bygger på transparens gentemot dig som kund. I det fall du ger ditt medgivande till att vi får samla vissa data om dig kan du vara förvissad om att den skyddas, hanteras konfidentiellt och att den inte säljs vidare till tredje part.

Ansvar:

Vi är medvetna om den negativa miljöpåverkan klädproduktionen kan innebära samt de ojusta arbetsförhållanden i många tillverkarländer. Detta varken vill eller ämnar vi medverka till. Därför kan en hel del av våra produkter upplevas som något dyra. Det finns dock mycket goda skäl att de kostar mer. Ex.vis att de tillverkas i Kanada, Spanien och Danmark m fl. Länder där man med fog kan förutsätta att de som tillverkar plaggen får en rimlig ersättning för sitt jobb.

Shopping:

Du kan självfallet handla utan att uppge annat än namn, adress, mejl samt mobilnr vilka raderas när ditt köp är färdighanterat. Den data vi önskar du vill dela med dig av är uppgifter om storlek, favoritfärg, -plagg och -märke detta för att kunna planera och göra inköp ända ner på personlig detaljnivå.

Vi får då också underlag att kunna premiera de trognaste kunderna efter förtjänst. Något vi tycker är viktigt och ämnar prioritera.


BistroELLE - b-elle by Bells historia:

Öppnade 1971

BistroELLE slog upp sina dörrar i april 1971 och fanns på samma ställe; vid Heden, fram till i juli 2018. Personalen har i stort sett varit densamma fram till för några år sedan då dessa gick i pension. Från början hade man bägge de lokaler på gatuplan som vetter mot Vasagatan. Det som idag är tandläkare var då Bistro Lui. Man förde alltså både herr- och damkläder men också godis samt skivor. Ett tag fanns även ett litet café.

Ungdomskult

Detta var ungdomskultens gyllene era med odödlig musik av Beatles, Stones, Led Zeppelin och David Bowie för att nämna några. 1960- & 70-talsmodet var utan tvekan nyskapande. Låt vara att vi idag fnissar något skämmigt åt våra gamla foton, skakar misstroget på huvudet och undrar om man verkligen såg så ut då. På den tiden var det dock inne, helt rätt och riktigt, riktigt tufft. Tjafsen, dvs säga, byxor med utsvängda ben oavsett det var jeans eller finbyxor växte i takt med åren för att till slut vara bredare än skorna. Bredrandig manchester, bomulls-, mollskinns-, ylle- och framför allt jeanstyg var de vanligast förekommande textilierna. Nappaskinn och nappaimitationer likaså.

BistoELLE/Lui

Bistro Elle/Lui blev snabbt omåttligt populär bland stadens ungdomar. Även om Carnaby Street-modet var på väg ut redan i början av 1970-talets England var det fortfarande mycket efterfrågat här. Grundaren och förste ägaren, var en energisk och synnerligen kreativ skärgårdsbo som lät tillverka mängder med ”engelskt mode” ute på öarna. Kvinnorna sydde allt vad tygen höll och plaggen skeppades in till Göteborg varje morgon. Efterfrågan på mode för tjejer och yngre kvinnor var inte bara stor, den var enorm, nästan omättlig.

b-elle by Bell

2018-07-15 stängde vi den fysiska butiken BistroELLE för gott, för alltid, en nästan 50-årig epok gick i graven. Många kommer sakna den personliga shopping och proffsiga service, vilka varit BistroELLEs adelsmärke under lång, lång tid. 

Tyvärr fick vi stänga pga hyreshöjning vi ej mäktade med. 


Vi har skapat och utvecklar en egen alternativ plattform. I och med att vi nu gick online valde vi att (passande) kalla Webbshoppen b-elle by bell. Vi finns även på Instagram samt Facebook, https://facebook.com/b-elle där Pernilla är mycket aktiv. Hon tar gärna emot kommentarer, förslag och givetvis många "Gilla". Väl mött!